Onderafdeling Veluwe

EREWACHT DOOR OUD MARINIERS COM VELUWE

 

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag zijn belangrijke dagen voor de Nederlandse bevolking. Door de leden van het COM Veluwe wordt de herdenking daarvan zeer belangrijk gevonden.In diverse plaatsen op de Veluwe wordt tijdens deze herdenkingen uit onze leden een Erewacht geformeerd.

Ook wordt jaarlijks de medewerking verleend aan de Stichting Broken Wings 40-45 uit Epe. In de plaatsen Epe, Vaassen, Gortel, Oene en Nunspeet wordt dan bij de herdenkingsmonumenten of bij de graven van oorlogsslachtoffers een erewacht gehouden, waarbij de omgekomen bemanningsleden van neergestorte Britse vliegtuigen worden herdacht.

In de plaatsen Barneveld, Kootwijkerbroek, Elspeet en Vaassen zijn onze leden jaarlijks betrokken bij de dodenherdenking op 4 mei en zorgen dan voor de Erewacht en de kranslegging bij de monumenten.

Soms stelt een oud marinier het op prijs dat na zijn overlijden bij zijn begrafenis of crematie door leden van het COM een erewacht wordt gehouden. Daar wordt altijd mede werking aan verleend  (zie formulier erewacht).

 hiProtocol Erewacht (download)