Onderafdeling Veluwe

_MG_0127-3.jpgOns Marinierskoor Qua Patet Orbis is een koor dat bestaat uit oud mariniers, een koor van ongeveer 25 zangers, drie accordeonisten, een gitarist, een trompettist en een slagwerker en tijdens optredens ben ik, Jaap van Huffelen, de dirigent.
Hoewel de meeste liederen die wij zingen wel onder het repertoire van een shantykoor valt,  zingen we ook wel liederen uit een ander genre.  Afhankelijk van het doel waarvoor wij optreden bepalen wij de samenstelling van het repertoire, maar wij zingen voornamelijk Hollandse liederen die door ons in een ontspannen sfeer worden gezongen.
Zee, strand, water, drank, vrouwen en heimwee en uiteraard de liederen die bij het Korps Mariniers werden gezongen maken een groot  onderdeel uit van ons repertoire. Liedjes die bij velen een apart gevoel veroorzaken, vaak gemengd  met een lach of een traan.
Het optreden van ons koor bestaat meestal uit een optreden van twee maal  twintig minuten met daartussen een pauze,  het moment om de kelen te smeren, want  zoals een mooi gezegde luidt: 'Zonder drank geen klank".
Hebben wij u enthousiast gemaakt en wilt u ons horen zingen? Dat kan! Of dit nu in een verzorging- of bejaardenhuis is, tijdens gemeentelijke evenementen zoals bij 'sleepbootdagen', bij braderieën of tijdens de receptie van een jubilea wij  willen graag voor u zingen!
U kunt dan mee beleven dat wij erg veel plezier ervaren met het zingen van zeemansliederen en dat wij daarbij in staat zijn om een positief gevoel over te brengen aan onze toehoorders. Nodig ons uit!
Wilt u meer van ons weten of wilt u dat wij een optreden voor u verzorgen, neem dan gerust contact op met roelofdemots@gmail.com of infocomveluwe@gmail.com .

Jaap van Huffelen